تبریز شهر هزار رنگ شیرینی

ساخت وبلاگ


باقلوای تبریز
آذری های خاورمیانه معولا روش خود را در درست کردن این شیرینی بی نطیر می دانند. اما باید بدانید یکی از خوشمزه ترین باقلواهای ایرانی ورژن تبریزی آن است. باقلوای کم شهدی که با نارگیل، پسته یا بادامم تزئین شده باشید. باقلوای تبریزی از لحاظ کیفیت تولید و ترکیبات به نوعی برادر باقلوای استانبولی ست و تقریبا همان طعم و مزه را میدهد.
مواد اصلی در ترکیبات این شیرینی خوشمزه آرد، شکر، تخم مرغ، هل و یک سری دیگر افزودنی هایی هستند که مردم تبریز به تجربه در خصوص بهبود طعم آن به آنها رسیده اند. برای کسانی که در ایران زندگی نمیکنند و به سفر در اینجا مشغول اند، شیرینی تبریز به خصوص باقلوا به عنوان یک سوغاتی خوب و خوشمزه میتواند در نظر گرفته باشد. تبریزی ها عادت دارند در خصوص شیرینی جات خود با حوصله و با تنوع زیادی خرید کنند. شما هم سعی کنید در سفر بعد سری به شیرینی فروش های تبریزی بزنید و بد نیست در این بین حتما باقالوای این شهر را امتحان کنید.

 

تاریخ شیرینی پزی در ایران


شرینی قرابیه تبریزی
شیرینی نارگیلی را که حتما شنیده اید و خورده اید. قرابیه هم در واقع یک نوع شیرینی در همین شکل و شمایل و طعم است با این تفاوت که تبریزی ها جدا آن را خوشمزه تر و با محتویات غنی تری درست میکنند. اگر در مورد قرابیه جستجویی کنید میبینید که داستان از تبریز هم فراتر میرود. این شیرینی در واقع محبوب تمام آذری های منطقه، از زنجان و تبریز گرفته تا باکو و ترکیه است. در تبریز قرابیه به عنوان یک شیرینی مجلسی و گران قیمت شناخته میشود و در واقع با طعم و ظاهر دلپذیری که دارد، در دل ایرانی ها جای بسیاری باز کرده است.
محتوایات قرابیه شامل بادام، شکر، سفیده تخم مرغ و پسته است و در نوع نارگیلی آن به جای بادام از نارگیل استفاده میشود. در تبریز تقریبا هر شیرینی فروشی قرابیه را در ویترین خود دارد و اگر به زنجان هم سری بزنید قرابی گردویی میبینید که به آن گیرداکان قلاویه سی میگویند.

 

تاریخ شیرینی پزی در ایران


اریس
اریس را باید بیشتر تنقلات نامید تا یک شیرینی مجلسی. در ایران وقتی صحبت از تنقلات است تا دلتان بخواهد گزینه های متنوعی از شهرهای مختلف پدیدار میشود. از انواع خشکبارها، تا مغزها و برگ میوه ها. تبریز هم در کنار آجیل مرغوب و تازه خود تنقلات دیگری دارد که به آن اریس میگویند. اریس در زبان زیبای ترکی سوت شیرینی‌سی تلفظ میشود که از قرار معلوم حسابی باب میل تبریزی هاست.
انواع مختلفی از اریس اعم از شیری، وانیلی، شکری، پسته ای و کاکائویی وجود دارد. پس هر ذائقه ای که دارید و هم طعمی را که میپسندید انتخاب کنید و در کنار یک چای دَم کشیده ایرانی حسابی از خوردن این شیرینی لذت ببرید.

 

تاریخ شیرینی پزی در ایران


راحت الحلقوم
راحت الحلقوم از آن شیرینی هاست که در پس مزه خوش مزه ش، داستان جالبی هم دارد. میگویند در اوخر قرن هجدهم و در دوران سلطنت عبدالحمید اول، پادشاه برای دلربایی از ملکه دستور داد تا همه آشپزان و شیرینی پزان دور هم جمع شوند و دسر تازه ای برای خوشحال کردن خاطر ملکه بسازند. همه آنچه که از دستشان بر می آمد انجام دادند و حاصل کار آن چیزی که مطلوب شاه بود نشد تا آنجا که شاگر شیرینی پزی به نام بکیر افندی از راه رسید و راحت الحلقوم را پیش کش شاه کرد.
این شد که از آن روز تا به حال، راحت الحلقوم یکی از پرطرفدارترین شیرینی های ترکی لقب گرفته است و در ترکیه به عنوان یکی از کالاهای صادراتی پرطرفدار به حساب می آید.

 

تاریخ شیرینی پزی در ایران


رشته ختایی تبریز
اگر بخش غذاهای مشهدی را مطالعه کرده باشید میبینید که اهالی مشهد، مانند دیگر ایرانیان بعضی غذاها را صرفا در ماه های مبارک و حرام طبخ میکنند. در خصوص شیرینی جات هم این خصیصه هست. برای مثال در بیشتر مناطق ایران زولبیا و بامیه به عنوان یک شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان تهیه میشود.
حال داستان در خصوص رشته ختایی هم به همین صورت است. اغلب مردم تبریز این شرینی را در ماه مبارک رمضان تهیه و نوش جان میکنند. در واقع به عنوان یک پای ثابت سفره افطار تبریزی ها، رشته ختایی جای بسیاری در دل تبریزی ها باز کرده است. اگر میخواهید سر از محتویات این شیرینی خوشمزه درآورید بهتر است بدانید از ترکیب رشته ختایی، کره، پسته، شکر، آب و پودر قند تشکیل شده است.

 

-----------------------------

گرداوری و تنظیم : سفربین

مطالب مرتبط : جاذبه های طبیعی تبریز را از دست ندهید *

سفربه دوردنیا...
ما را در سایت سفربه دوردنیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sami yassi627769 بازدید : 421 تاريخ : دوشنبه 3 ارديبهشت 1397 ساعت: 20:05